Zomerprogramma 2018

Deze zomer hebben we leuke en spannende activiteiten: los mysteries op of een kunstroof, doe de workshop airbrush of knutsel 100% duurzaam. Geef je vooraf op voor de activiteit via het aanmeldformulier. Deze activiteiten zijn extra bovenop de standaard activiteiten in het museum, je kunt dus iedere dag alle doe-activiteiten doen die altijd voor je klaar staan bij ons. Lees daarover meer op onze doen en zien pagina.

Mysterietocht

Er zijn twee heuse mysteries in het museum gaande! Onze hond Junior is iets kwijtgeraakt, maar weet niet meer wat. Daarnaast is Politie Doe Museum (PDM) er achter gekomen dat er een instrument is gestolen. Kun jij ons assisteren om de mysteries op te lossen? Op onze pluche pony’s zul je in het museum hints gaan zoeken om ons te helpen.
4 – 7 jaar
De jongere kinderen gaan aan de slag om Junior te helpen. Junior is iets belangrijks kwijt geraakt. En hij is ook nog vergeten wat het is! Door vragen en opdrachten kunnen de kinderen punten verdienen, waardoor ze Junior kunnen helpen.
8 – 12 jaar
De oudere kinderen wordt gevraagd te helpen bij een groot probleem van Politie Doe Museum (PDM). Er is namelijk een instrument gestolen. Maar van wie? En welk instrument? En wie is de dief? Door vragen te beantwoorden en opdrachten uit te voeren kunnen de kinderen informatie verdienen, waardoor ze deze lastige zaak voor PDM kunnen oplossen! Opgave minimaal 1 dag van te voren.

Kosten: gratis voor bezoekers van het Doe Museum
Duur: 45 minuten
Data: maandag  13, 20 augustus
Tijd: 4 – 7 jaar: 10.30 uur | 8 – 12 jaar: 11.15 uur
Aanmelden klik hier

Workshop airbrush

Ga met onze airbrush pistolen en sjablonen aan de slag om een mooi kunstwerk te maken. Tijdens deze workshop leer je extra technieken die je kunt gebruiken voor je creatie, je mag ook zelf sjablonen maken als je dat wilt. We gaan aan de slag in kleine groepjes, de workshop duurt 45 minuten per groep. Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, als volwassene kun je natuurlijk ook meedoen. Opgave minimaal 1 dag van te voren.

Kosten: Kinderen: €9,- incl. entree
Volwassene: €13,- incl. entree
Je betaalt voor deze workshop alleen €4 aan materiaalkosten.
Duur: 45 minuten
Data: woensdag 22 augustus
Tijd: 10.00 | 10.45 | 16.00 uur
Aanmelden klik hier

Kunstroof

Er is een kunstroof gepleegd in het museum! Dus zet met het hele gezelschap je speurneus op en los samen met de kids dit mysterie op. Als Politie Doe Museum (PDM) gaan jullie te paard, met de trekker of de benenwagen op onderzoek uit. Een LEGO bouwopdracht geeft de aanwijzing om de zaak definitief op te kunnen lossen. Opgave graag minimaal 1 dag van te voren.

Kosten: gratis voor bezoekers van het Doe Museum
Duur: 45 minuten
Data: donderdag 23 augustus
Tijd: 11.15 | 15.00 uur
Aanmelden klik hier

Kunstig geknutsel zonder afval

We gaan deze dag knutselen met duurzame materialen. Maak haarbanden of schalen met hennepvezel, gebruik de lijm van aardappelzetmeel, knip een leuk figuur van gerecycled karton en schilder er op los met duurzame kalkverf. We vertellen voordat we beginnen met knutselen van alles over al deze prachtige materialen, hoe je ermee kunt werken en ook hoe je ze moet recyclen. Opgave graag minimaal 1 dag van te voren.

Kinderen: €10,- incl. entree
Volwassene: €14,- incl. entree
Je betaalt voor deze workshop €5 aan materiaalkosten.
Duur: 60 minuten
Data: zaterdag 11, 18, 25 augustus

Tijd: 15.00 uur

Aanmeldformulier

Hier kun je je aanmelden voor de activiteiten. Doe dit zo vroeg mogelijk, we hebben een beperkt aantal plekken. Op de dag zelf kun je je alleen telefonisch opgeven via 050-4096900.

Naam*

 

Achternaam*

Telefoonnummer*

 

E-mailadres*

Type activiteit*

 

Datum workshop*

Voorkeurstijd*

Aantal personen*

 

Naam en leeftijd van de personen die mee willen doen*


‹ Terug naar overzicht

© 2024 Doe Museum | Alle rechten voorbehouden | Neem contact op | Website door Boon Webdesign.