Bricksart

Een permanente tentoonstelling is Bricksart. In deze expositie vind je kunst gemaakt van Lego en Bricks. Bekijk de prachtige mammoet, griezelige insecten of de bijzondere ‘schilderijen’ van Bricks. Elke kunstenaar werkt met een eigen techniek: aan de stijl kun je herkennen wie het werk heeft gemaakt. Zo zie je in het werk van Marjon Edzes allerlei vormen uit het kunstwerk naar voren komen. Het werk krijgt hierdoor veel meer diepte en het zijn elementen die je in eerste instantie niet verwacht.

Kunstenaar Luciën Olinga maakte onder andere insecten, waarbij hij een unieke schakeltechniek gebruikt. Hierdoor kunnen de verschillende lichaamsdelen bewegen. Ook exposeert Ludo van Veen met zijn werk Blue men’s hart. Figuren uit animatiefilms zie je ook bij ons terug, deze zijn allemaal gebouwd door Eedwin Cosse. Eedwin gebruikt foto’s en zet deze om in een exact gelijkend driedimensionaal beeld. Deze kwaliteit zie je ook terug in het werk van Roger Olinga- ja een broer van.

Hij heeft ons museum verrijkt met de prachtige mammoet. Dit werk is de publieksfavoriet en wordt veel door onze jeugdige bezoekers nagebouwd.


‹ Terug naar overzicht

© 2024 Doe Museum | Alle rechten voorbehouden | Neem contact op | Website door Boon Webdesign.