Info

Schilderijen Corrie van Hoorn

Doe Museum Prins Bernhardhoeve - Corrie van Hoorn - ZutCorrie van Hoorn is begonnen met schilderen toen haar drie kinderen zo groot werden dat ze wat meer ruimte kreeg om andere dingen te doen. Ze haalt zoveel plezier en energie uit het schilderen dat het een niet meer weg te denken onderdeel van haar leven is geworden. Dankzij haar leraar, de kunstschilder Ahmad Haraji, is ze beland op haar huidige niveau.

Corrie werk is indrukwekkend, ze werkt veel in opdracht. In een interview voor ‘Paardvisie‘ vertelde ze over haar werkwijze.  “In totaal krijgt een schilderij bij mij twee tot vier lagen. Ik werk met olieverf, het voordeel daarvan is dat je steeds iets kunt veranderen of verbeteren. Des te vaker je schildert, des te sneller je ineens de juiste kleur vindt. Ik werk van binnenuit, vanaf het oog, naar buiten. Gedeelte voor gedeelte werk ik uit. Eerst het oog, dan een stukje voorhoofd. En zo ga ik verder. Wat je niet doet is denken: die bruine kleur kan ik daar ook wel gebruiken. Zo werkt het niet.

Nat in nat
Ik werk nat in nat. Veel mensen zeggen dat je de verf moet laten drogen, en soms moet dat, maar over het algemeen werk ik steeds door in de natte verf. Dat geeft de mooiste effecten. Schilderen is verder een kwestie van veel doen, veel kijken en heel veel oefenen. Elk vrij uur proberen te schilderen, tot ’s avonds laat. Heb je dan altijd inspiratie? Welnee, je moet gewoon aan het werk. Het is een kwestie van doen en regelmaat hebben. ”

De prachtige landschappen en portretten zijn tot 28 februari 2016 te zien in het Doe Museum. Kijk ook op: corryvanhoorn.nl

Doe Museum Prins Bernhardhoeve - Corrie van Hoorn - papaver

Sneeuw

UA-90282444-1