Robots in het Doe Museum

6 januari, 2017

Het team Impossible Robotics komt naar het Doe Museum in Veendam. Impossible Robotics doet mee aan de First Robotics Competion in Orlando Florida. Een internationale wedstrijd waarin teams van over de hele wereld binnen zes weken een robot moeten bouwen die bepaalde, vaak spectaculaire handelingen moet kunnen uitvoeren.

Zo kan de opdracht luiden. Laat de robot basketballen en vervolgens in de basketbal paal klimmen, of stapel acht kratten en gooi in het bovenste krat een berg afval.

Veelal heeft de opdracht een maatschappelijk doel. Maak bijvoorbeeld een robot die afval kan scheiden.

Technisch winnen kan, maar er kan ook worden gewonnen als er goed wordt samengewerkt met concurrenten en er kennis wordt gedeeld.

Impossible Robotics won in 2016 de Gracious Professionalism award in Orlando in de Verenigde Staten van Amerika. Het team bestaat voornamelijk uit middelbare scholieren van het Ubbo Emmius en studenten van de Hanzehogeschool uit Groningen.

Twee robots die de afgelopen twee jaar hebben meegedaan aan de wedstrijd komen naar het Doe Museum. Bezoekers mogen de robots zelf bedienen. Er zal ook een drie dimensionale printer aanwezig zijn.

Ook het First Lego League team van het Ubbo Emmuis in Veendam is zondag aanwezig om hun robots, die gemaakt zijn van Lego, te laten zien. Tijdens een workshop kun je ook leren hoe ze deze robots programmeren!

Deze activiteiten zijn gratis voor onze bezoekers, aanmelden vooraf is niet nodig.

Het evenement vindt plaats gedurende de openingstijden van het Doe Museum van 11 tot 17.00 uur.

‹ Terug naar overzicht

© 2017 Doe Museum | Alle rechten voorbehouden | Neem contact op | Website door Boon Webdesign.