Rembrandt Weekend

Op 6 en 7 april organiseren we verschillende activiteiten gerelateerd aan de beroemde schilderen Rembrandt van Rijn! 2019 is het Rembrandt jaar en dat kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. In het museum hebben we maar liefst 4 replica’s op ware grootte van zijn werk hangen, bij ons mag je er met je neus bovenop gaan staan. We hebben ‘De Nachtwacht’, ‘Het Joodse bruidje’, ‘De Staalmeester’ en  het ‘Zelfportret’ uit 1659.

Zaterdag 6 april: Rembrandt Escape Hunt & Rembrandt Coderen

Rembrandt Escape Hunt
Deze dag kun je meedoen aan de Rembrandt Escape Hunt waarbij je verschillende raadsels moet oplossen en codes moet kraken om een groot mysterie op te lossen. Aan de hand van tips, vragen en opdrachten ga je door het museum om zo de geheimen van Rembrandt te ontdekken en de Rembrandt Escape Hunt te voltooien!

Tijd: doorlopend van 11.00 – 17.00 uur
Doelgroep: kinderen (vanaf 7 jaar, jongere kinderen kunnen wel samen met een volwassene aan de slag) en volwassenen
Kosten: deze activiteit is gratis voor bezoekers
Opgeven: niet nodig

Rembrandt Coderen
Daarnaast kun je meedoen aan een workshop waarin we Rembrandt schilderijen gaan coderen. Je gaat leren hoe de Code Kunst werkt en hoe je daarmee aan de slag kunt gaan. Daarna kun je de schilderijen van Rembrandt gaan coderen op meerdere manieren! Aan het einde van de workshop ken je een codetaal en kun je hiermee de schilderijen van Rembrandt coderen!

Tijd: 14.00 – 15.30 uur
Doelgroep: kinderen (vanaf 7 jaar) en volwassenen
Kosten: deze activiteit is gratis voor bezoekers
Opgeven: vul het aanmeldformulier in onderaan de pagina.

Zondag 7 april: schilder je selfie & Rembrandt’s naschilderen

Schilder je selfie
Rembrandt portretteerde zichzelf gedurende een periode van ongeveer veertig jaar bijna honderdmaal, op zo’n 50 schilderijen, 32 etsen en 7 tekeningen. Door de zelfportretten kon hij oefenen in gezichtsuitdrukkingen en lichtval, waarbij hij soms een rollenspel speelde en zich uitdoste.

Kinderen kunnen dus net zoals Rembrandt hun eigen selfie gaan schilderen. We hebben verschillende verkleedkleren, grote spiegels, een ezel en verfmaterialen zodat kinderen hiermee aan de slag kunnen gaan. De eerste workshop start om 11.00 uur, daarvoor kun je je opgeven. Daarna kun je aansluiten zodra er weer plek is. Vanwege het mooie weer gaan we lekker buiten schilderen op ons terras!

Tijd: 11.00 – 12.30 uur + v.a. 13.00 uur kun je aansluiten zodra er weer plek is
Doelgroep: kinderen (vanaf 7 jaar, jongere kinderen kunnen wel samen met een volwassen begeleider schilderen)
Kosten: v.a. €10 inclusief entree voor het museum, materiaal en verkleed mogelijkheden.
Opgeven: vul het aanmeldformulier in onderaan de pagina.

Rembrandts naschilderen
Deze dag kun je ook heerlijk komen schilderen in het museum, tussen alle mooie kunst! Je kan een Rembrandt naschilderen of één van de andere vele replica’s, moderne of legokunst die we in het museum hebben. We beginnen gezamenlijk om 11.00 uur, je mag de hele dag blijven tot het museum sluit. Het is de bedoeling dat zelf een ezel en ander schildersmateriaal meeneemt. Je kan tegen een vergoeding ook gebruik maken van het schildersmateriaal dat in ons atelier te vinden is.

Tijd: 11.00 – 17.00 uur (je mag zo lang blijven als je wilt)
Doelgroep: volwassenen
Kosten: gratis
Opgeven: vul het aanmeldformulier in onderaan de pagina.

Aanmeldformulier

Deze activiteiten hebben al plaats gevonden.


‹ Terug naar overzicht

© 2024 Doe Museum | Alle rechten voorbehouden | Neem contact op | Website door Boon Webdesign.