Info

Over ons

Het Doe Museum is precies wat de naam zegt: een museum waar je naar kunst kunt kijken én van alles kunt doen!
Ontdek de tentoonstellingen, ga creatief aan de slag en speel. Daar ben je nooit te oud voor!
Geniet van alles wat je ziet en maak vervolgens met een spuitbus, verfkwast of een hand vol legoblokjes zelf een creatie.
LEGO & BRICKS
Een permanente expositie in het Doe Museum is de Bricks expositie. In deze tentoonstelling zie je prachtige beelden allemaal gemaakt van LEGO en Bricks (ons eigen merk lego). Dieren, sprookjesfiguren en abstracte kunst wisselen elkaar af.
Er is volop ruimte om zelf een mooi kunstwerk te maken bij onze Bricksart bouwtafels. Je vindt er duizenden stenen. Je kunt je bouwwerk kopen of een prachtige plekje geven in het bezoekersmuseum.

KUNSTEXPOSITIES
Om onze bezoekers blijvend te inspireren hebben we wisselende exposities. Onze nieuwste expositie is de overzichtstentoonstelling van Nel Kamphuis, maak kennis met haar haar fascinerende werk. Of bezoek de expositie ‘200 Greatest Paintings’ met prints van de beroemdste schilderijen van de wereld op ware grootte. Ook is een zeer zeldzame catalogus over Vincent Van Gogh uit 1904 te zien en voor de liefhebbers van moderne kunst is er de expositie Catawiki Offline met onder andere werk van Picasso, Chagall, Dumas en Christo.
SCHILDEREN EN GRAFFITISPUITEN
De schildersezels en graffitispullen staan bij ons altijd klaar voor jouw creatieve uitspatting. Je koopt een canvas, dat afhankelijk van het formaat tussen de € 3 en € 5 kost, dit is inclusief het gebruik van kwasten, verf en andere materialen. Jouw kunstwerk kun je vervolgens thuis een mooi plekje geven!

SPELEN
Er is volop ruimte om te spelen. Je kunt bijvoorbeeld reuzen bellenblazen, kleien, skippyballen en voor de allerkleinsten is er een apart peutergedeelte.

SPEUREN EN TEKENEN
Jonge bezoekers kunnen aan de slag met verschillende leuke speurtochten, waardoor je ook nog eens van alles leert over kunst. Voor de iets oudere bezoeker die ook graag mag speuren hebben we ‘de creatieve tekenopdracht’. Een ontdekkingstocht langs moderne kunst met leuke tekenopdrachten die samengevoegd een prachtig kunstwerk vormen.
CYCLE PONIES
We hebben pony’s waar je op kunt rijden, beweeg als een echte ruiter en de pony gaat vooruit. Klim dus in het zadel en maak een museale rit, ook de volwassen bezoeker mag zijn rijkunsten natuurlijk testen.

DE LOCATIE
We zitten in een prachtig modern gebouw. Met houten galerietjes, glazen loopbruggen en een gezellig binnen- en buitenterras.

ETEN EN DRINKEN
In ons museumcafé hebben we heerlijk versgemalen koffie, een gezonde lunch of een minder gezonde maar o zo lekkere snack. We hebben leuke boeken en tijdschriften, dus je kunt heerlijk ontspannen. Op de tafels staan Doe Dozen met verschillende activiteiten. Er is natuurlijk ook gratis WIFI. Bij mooi weer kun je buiten zitten op het terras. 

BUITENSPELEN
Bij mooi weer kun je buiten reuzen bellenblazen en waterstroompjes aanleggen op ons waterfort.

WORKSHOPS
Alle doe-activiteiten zijn zo georganiseerd dat je ze zelfstandig kunt uitvoeren. Wil je toch graag begeleiding, dan kun je voor een groep een workshop bouwen met Bricks, schilderen en graffiti spuiten bij ons boeken.

KINDERFEESTJES
Het Doe Museum is een geweldige plek voor het vieren kinderfeestjes en het houden van schoolreisjes. De kinderen kunnen leren over kunst en hebben alle ruimte om creatief aan de slag te gaan en te spelen.

FEESTEN EN REUNIES
Een bruiloftsfeest, bedrijfsevent, familiereünie of vergadering op een unieke plek. Door de opzet  van het museum kunnen zowel jonge kinderen als volwassenen zich bij ons vermaken. We kunnen op aanvraag begeleiding verzorgen voor kinderen tijdens een feest en leuke workshops geven voor alle leeftijden bij een familiereünie.

 

UA-90282444-1