Info

Potretten Khaled Abha

Khaled Abha Van 23 mei tot en met 30 september 2015.
Khaled Abha kwam als zestienjarige vanuit Afghanistan naar Nederland. Zijn ervaringen vertelt hij door middel van zijn schilderijen. Eind 2014 is hij voor eerst met zijn werk naar buiten gekomenAbha legt uit: “Ik ga de doeken een andere betekenis geven. Mensen maken problemen met elkaar, soms alleen vanwege hun kleur, terwijl in mijn beleving de kleuren op mijn werk juist een harmonisch en kloppend geheel vormen. Mijn werken representeren samen één verhaal”.

Doe Museum Prins Bernhardhoeve Khaled Abha

Khaled Abha 34 jaar, geboren op 4 november 1981 in Herat Afghanistan, is gek op muziek en schilderen en heeft de basis van schilderen geleerd bij Ustad Sarwari en kaligrafie bij Ustad Wali Wadjdi. Hierna heeft hij zich enkele jaren verdiept in het werk van grote kunstenaars. Door eenvoudig héél veel te oefenen heeft hij zijn geheel eigen stijl weten te ontwikkelen.

Van kleins af aan was hij al gek op schilderen en deed dit, toen het schilderen

Doe Museum Prins Bernhardhoeve Khaled Abha

van levende wezens, het maken en/of luisteren van muziek door het destijds regerende regime in zijn land was verboden. Ondanks het gevaar voor zijn leven als hij betrapt zou worden, bleef hij doorgaan met schilderen en muziek maken. Hij heeft oorlog gezien, gevoeld en er middenin gezeten. Hierdoor zijn dat terug komende thema‘s in zijn schilderijen. Als mede de armoede, de wanhoop en verdriet die hiermee gepaard gaan.

UA-90282444-1