Krokidoki pret en Catawiki offline in Doe Museum

Een krokus en een krokodil hebben natuurlijk niets met elkaar te maken, maar in de krokusvakantie wordt iedereen toch uitgedaagd krokodillenkunst te maken in het Doe Museum in Veendam. Maak een krokodil van Lego, van klei, van origami of geschilderd op doek. De mooiste kunstwerken komen in aanmerking voor een prijs.

Krokidoki is er zelf ook, hij is helemaal gebouwd van lego en maar liefst 35 kilo zwaar.

Maandag 20 februari en zondag 26 februari 2017 staan in het teken van de robot. Er vindt een echte robot battle plaats en de museumbezoeker(tjes), die in een team van twee personen, het snelst de robot vijf kratten laat stapelen wint een prijs. Het team Impossible Robotics leert je hoe je kunt programmeren en er is een 3D-printer aan het werk.

Op woensdag 22 en 1 maart 2017 worden er spannende krokodillenverhalen voorgelezen en kun je zelf een krokidicht of -verhaal verzinnen. Het leukste gedicht of verhaal wint een krokodillenleesboek!

Op de andere dagen van de week ligt de focus op werken met verf, klei, lego en papier-maché. Ook op deze dagen krijgt het allermooiste object een prijs.

Catawiki offline
Nu verwacht het Doe Museum dat ook de twaalf- tot tachtigplussers zich op de krokodillenkunst zullen storten maar hebben ze behoefte aan serieuzere kunst, ook dat is mogelijk. De nieuwe tentoonstelling Catawiki offline is namelijk klaar. Bij het Assense online veilinghuis Catawiki scoorde het Doe Museum prachtige kunst van onder andere Warhol, Picasso, Karel Appel, David Hockney en Chagall. Bij al deze werken is een tekenopdracht voor twaalfplussers gemaakt.

Daarnaast is er de tentoonstelling 200 Greatest Paintings met prints van de beroemdste schilderijen ter wereld, een verrassende lego-expositie en photocollographies van Van Gogh. Speurtochten voor jonge en oudere kinderen maken het aanbod compleet.

Deze activiteiten in de Krodidoki Weken duren van zaterdag 18 februari tot en met zondag 5 maart 2017.

Het Doe Museum is in de voorjaarsvakanties iedere dag open.