Info

Muziek

Lucid Folk Music

Zaterdag 7 januari 2017 15.00

Lucid is een songwriter trio met veel invloeden uit de Ierse folkmuziek. Naast Ierse kun je ook country en kleinkunst invloeden terug vinden in hun muziek. Met Jesper Weerheijm op gitaar en zang, Iris Kemper op viool en harp en Merel Sanders op zang brengen zij zowel covers als eigen werk ten gehore. Lucid staat voor lucide dromen. Oftewel het beseffen dat je droomt en deze kunnen sturen. De nummers gaan dan ook vaak over deze dromen en wat je allemaal kunt doen wanneer de grens letterlijk je eigen verbeelding is.
Ticket info: Dit optreden zit gratis bij een ticket Doe Museum in, komt u pas bij aanvang concert om 15.00 uur dan betaald u € 5.

Jeff Wilkinson & The Shutterdogs

Zaterdag 31 oktober 2015 20.00 uur Doe Museum
Amerikaanse singer-songwriter Jeff Wilkinson

 Jeff Wilkinson & The Shutterdogs in Doe Museum ZuidlarenDe eerste cd “Pitchin’ Pennies” van singer-songwriter Jeff Wilkinson kwam uit in 1984 en oogstte veel lof in de USA en daarbuiten. Jeff maakte deel uit van de Greenwich Village Fast Folk Music scene (New York) en speelde o.a. in het nu legendarische Folk City, in de SpeakEasy en The Bottom Line. Hij heeft op het Zwitserse Brambus label vier cd’s uitgebracht en twee bij Gadfly Records uit Vermont. Jeff heeft het podium gedeeld met grootheden als Jesse Winchester, Pete Seeger, Bill Morrissey, NRBQ, Peter Case, Gillian Welch and Robert Earl Keene.

Zijn teksten zijn erg sterk en zijn zang doet af en toe denken aan grootheden als Randy Newman en Bob Dylan in zijn betere dagen. De cd waardoor ik Jeff Wilkinson leerde kennen was “Ballads In Plain Talk”, met daarop de prachtige song “One Eye Blind”. Dat nummer en de daarop volgende zoektocht heeft er toe geleid dat Jeff Wilkinson, nu samen met The Shutterdogs, naar Nederland komt.De groep bestaat uit:
Jeff Wilkinson – zang, gitaar en mandoline
Sara Milonovich – viool, mandoline en zang
Greg Anderson – bas, gitaar en zang
Dan Fisherman – drums en zangJeff Wilkinson & The Shutterdogs spelen moderne folk music doorspekt met bluegrass, blues en traditionele fiddle tunes. Wilkinson schrijft rootsy, poetische ballads over mensen en hun plaats in het leven. Diverse songs van hem zijn opgenomen in de Smithsonian Folkways collectie. Jeff speelt mandoline en gitaar en schrijft de teksten. Sara Milonovich is een getalenteerd violiste en zangeres. Ze brengt een levendige en spontane energie in de traditionele muziek en ze zorgt voor verrassend vernieuwende uitvoeringen van klassieke country songs. Greg Anderson heeft een internationale reputatie opgebouwd als producer en is een veel gevraagde sessiemuzikant.
Nummers van de recente cd “Edsel’s Retreat” gaan uiteraard mee op toernee door Nederland, Zwitserland en Duitsland.Meer info en veel muziek op www.jeffwilkinsonmusic.com en vergeet vooral niet te luisteren naar One Eye Blind…

Dit concert wordt georganiseerd door Noordmuziek Noordmuziek
Locatie: Doe Museum Prins Bernhardhoeve
Adres: Hanekamp 3 – 9471 AS Zuidlaren

Zaterdag 31 oktober 2015 20.00 -22.00 uur
Inloop vanaf 19.00 uur, zaal open om 19.45 uur
Entree: € 15,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar half geld

Voorverkoop:

  • Doe Museum Zuidlaren
  • Evelyn Novacek Meint, Veningastraat 132, Hoogezand
  • Drukkerij Comprint, Noorderstraat 81-83, Sappemeer

Kaarten reserveren kan via:
info@noordmuziek.nl / 06-12140430

Nynke Laverman

Zaterdag 7 november 2015 20.00 uur Doe Museum
Een concert van Nynke Laverman met artiest & percussionist Sytze Pruiksma

Nynke Laverman in Doe Museum ZuidlarenNynke heeft haar sporen wereldwijd al verdiend met een aantal prachtige cd’s, gezongen in haar taal, het Fries, een wereldtaal. Eerst was er Sielesâlt, met invloeden uit de Portugese fadomuziek, daarna Maisfrou waarvoor ze haar inspiratie uit Mexico haalde. Vervolgens, na een maand in een tent in Mongolië te hebben gewoond, Nomade. Voor haar meest recente cd Alter heeft ze het dichter bij huis gehouden: de teksten hiervoor heeft Nynke geschreven terwijl haar dochter in aantocht was. Geïnspireerd door het Friese landschap om haar heen, soms gevangen in gedichten van Tsjèbbe Hettinga, gecombineerd met de warme, opzwepende, Spaanse flamencoklanken van Javier Limón, is er een meesterwerk ontstaan, waarvan Nynke ons ook in dit concert zal laten meegenieten, ademloos…

Zie ook: http://www.nynkemusic.com/

Dit concert wordt georganiseerd door Noordmuziek Noordmuziek
Locatie: Doe Museum Prins Bernhardhoeve
Adres: Hanekamp 3 – 9471 AS Zuidlaren

Zaterdag 7 november 2015 20.00 -22.00 uur
Inloop vanaf 19.00 uur, zaal open om 19.45 uur
Entree: € 20,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar half geld

Voorverkoop:

  • Doe Museum Zuidlaren
  • Evelyn Novacek Meint, Veningastraat 132, Hoogezand
  • Drukkerij Comprint, Noorderstraat 81-83, Sappemeer

Kaarten reserveren kan via:
info@noordmuziek.nl / 06-12140430

Eerdere concerten
De Troebadoers – Nachtkrabers

24 oktober 2015
Alex Vissering, Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot

De Troebadoers Nachtkrabers Doe Museum Prins BernhardhoeveWanneer je tot in de kleine uurtjes actief bent, zelfs tot betere prestaties komt dan overdag of ‘s avonds, dan ben je een “nachtkraber”.

De Troebadoers Alex Vissering, Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot zijn ook zulke nachtkrabers en veel van hun songs zijn ontstaan op momenten dat hun publiek normaal gesproken al op één oor ligt. Nu heb je er natuurlijk niets aan wanneer er niemand is om naar je liedjes te luisteren, dus de Nachtkrabers begonnen bij ons om 20.00 uur.

De Troebadoers brengen een mix van allerlei muziekstijlen, geworteld in songs van o.a. Bruce Springsteen, Willie Nelson, Neil Young, Elvis Presley, aangevuld met eigen nummers zoals hun recente hit “Riekdom”. De eerste prachtige cd van de Troebadoers is uit: ‘Veenhoes sessies’

CD TroebadoersDe vorige theatertoer was met uitverkochte zalen erg succesvol.  In het najaar van 2015 zijn ze op tournee langs alle theaters in Stad en Ommeland en ook in Drenthe kon men het meemaken.
De Troebadoers – Riekdom
 (video)

Dit concert werd georganiseerd door Noordmuziek Noordmuziek

Drents Vakantie orkest

19 augustus 2015

Maar liefst negentig musici gaven een concert in het Doe Museum in Zuidlaren. De musici hadden zich deze zomer verenigd in het Drents Vakantie orkest. Op 19 augustus speelden zij een succesvolle try out in de Juliana hal van het Doe Museum. Het orkest speelt marsmuziek, filmmuziek, origineel werk voor harmonieorkest en enkele gearrangeerde popsongs. Componisten zijn onder andere Johan de Meij, Jacob de Haan en Carl Wittrock. Op 22 augustus 2015 doet het orkest Emmen, Beilen en Assen aan.Doe Museum Prins Bernhardhoeve Drents vakantie orkest

 

 

 

 

 

UA-90282444-1