Landschappen Margot Brekelmans in Doe Museum

Schitterende landschappen met sprekende kleuren, daarmee exposeert Margot Brekelmans in het zelfschilderatelier van Doe Museum Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren. Voor deze tentoonstelling koos ze dertig werken die prachtig uitkomen in deze daglicht zaal.

Margot laat zich inspireren door het noordelijke kleilandschap, ze woont zelf in Zuidhorn. Ook het landschap van Terschelling komt aan bod. Naast 1001 andere dingen heeft Margot Brekelmans( 1951) haar leven lang getekend en geschilderd. Dat was een soort noodzaak, het moest gewoon gebeuren. Inmiddels is ze er 25 jaar fulltime mee bezig. Het is haar lust en haar leven.

Het begon allemaal met dat hele kleine boekje dat ze altijd bij zich had en waarin ze tekende. Daarna kwam er een vel papier en na verloop van tijd werd dat papier een steeds groter doek. Dat had veel te maken met de grotere ruimte die ze om zich heen kreeg. Meer ruimte nodigt nu eenmaal uit tot groter werk. In het begin dacht ze dat het al heel wat was. Tegenwoordig moet ze met de auto naar de fotograaf om alles digitaal te laten fotograferen.

En het werk groeit nog steeds! De schilderijen tentoonstelling gaat open voor het publiek op woensdag 29 april 2015 om 12.00 uur. Vervolgens stort Margot zich op de voorbereiding van de tentoonstelling in de Prins Johan Friso hal die later in mei zal openen. Een woefse wonderlijke wandeling. In deze tentoonstelling staat de hond als metafoor voor het leven centraal. Recent werd het werk van Margot gekozen voor Woester, Salon des Refusés  van de ZomerExpo in het Centrum voor Beeldende Kunst in Groningen. De tentoonstelling duurt tot 30-09-2015.


‹ Terug naar overzicht

© 2018 Doe Museum | Alle rechten voorbehouden | Neem contact op | Website door Boon Webdesign.