Activiteiten kerstvakantie 2018

Deze kerstvakantie kun je je weer aanmelden voor leuke en spannende activiteiten: los de kunstroof op, ga aan de slag met vilt, dans met de draak, leer legowijs rampen op te lossen, doe mee aan de Planeet Politie, doe de workshop airbrush of bestuur verschillende Robots. Deze activiteiten zijn extra bovenop op alle standaard activiteiten in het museum. Informatie over de activiteiten die elke dag voor je klaar staan vind je op de pagina doen en zien van onze website.

Workshop airbrush

In het Doe Museum kun je elke dag airbrushen ook zonder deze workshop, lees hier hoe dat gaat! Deze workshop bieden we extra aan, het leuke is dat je van een ervaren airbrusher speciale technieken leert om vlammen en kleurverloop te gebruiken in je kunstwerk om een nog mooier kunstwerk te kunnen maken! Er zijn 4 airbrush plekken, dus voor elk tijdstip geldt een maximum van 4 deelnemers. De workshop duurt een uur. Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, als volwassene kun je natuurlijk ook meedoen. Opgave minimaal 1 dag van te voren.

Kosten: Kinderen: €15,- incl. entree
Volwassene: €19,- incl. entree
Je betaalt voor deze workshop €10 per persoon, begeleiders die geen workshop willen volgen betalen alleen toegang voor het museum.
Duur: 1 uur
Data: maandag 24 december 2018 & donderdag 3 januari 2019 (alleen om 09:45 nog 2 plekken)
Tijd: 09.45 & 11.00 uur (vol)
Aanmelden klik hier

Legowijs of de Planeet Politie

Leer op een gave manier rampen oplossen, met lego nog wel! Ook kun je meedoen aan de workshops Planeet Politie, waar je als een ware klimaatheld aan de slag gaat om een probleem op te lossen. Opgave minimaal 1 dag van te voren.

Kosten: gratis voor bezoekers van het Doe Museum
Duur: 1  1/2 uur
Data: Legowijs: vrijdag 28 december 2018 & Planeet Politie: woensdag 2 januari 2019
Tijd: 15.00 – 16.30 uur
Aanmelden klik hier

Drakendans

Heb je wel eens zelf met een Chinese draak gedanst? 30 december is je kans! In China dansen ze met het nieuwjaarsfeest met de draak. Het Chinese nieuwjaarsfeest is op 5 februari, maar wij gaan er voor ons oud en nieuw ook een heel gelukkig feestje van maken. In China zorgt ’Long’ de draak voor geluk. Een Chinese draak kan alleen bewegen en dansen als mensen hem dragen op stokken. Jullie mogen zelf de draak gaan bewegen en hem laten dansen in allerlei figuren. Er liggen ook mooie Chinese verkleedkleren voor je klaar. Met allerlei muziekinstrumenten gaan we een heleboel herrie maken net als ze in China doen tijdens de dans. De draak is het geluksdier en als we hem bewegen komt er heel veel geluk in beweging. Neem je spierballen mee en kom een handje helpen om geluk te maken.
Als je zeker wilt zijn van een plek, geef je dan op voor de eerste ronde, die begint om 12.30 uur. Als er genoeg drakenkinderen zijn dansen we nog 1 of 2 keer met de draak om ongeveer 14.00 uur en om 16.00 uur. Opgave minimaal 1 dag van te voren.
Begeleiding: Agnes Spruit – kunstenares van de expositie ’Qi en de draak’.

Kosten: gratis voor bezoekers van het Doe Museum
Duur: 1  uur
Data: zondag 30 december 2018
Tijd: 12.30 – 13.30 (later op de dag doen we het nog 2 keer als er genoeg kinderen zijn, aanmelden kan aan de balie in het museum)
Aanmelden klik hier

Workshop vilten: klein blij schilderij

Wist je dat je met vilt een prachtig schilderij kunt maken? Kunstenares Agnes Spruit gaat je de technieken leren zodat je uiteindelijk met een uniek viltenschilderij, waar je heel blij van wordt, naar huis kan! Je kunt vanaf 13.00 uur aansluiten zodra er een plekje vrij is. We vilten tot 16.00 uur. Zien hoe leuk vilten is? Bekijk het filmpje ;-).

Kosten: €7,50 per persoon excl. entree (€5 entree voor een kind & €9 entree voor een volwassene komt er nog bij, je kan dus voor en na de workshop in het museum blijven)
Kinderen vanaf 8 jaar kunnen zelfstandig meedoen, kinderen vanaf 5 jaar kunnen met volwassen begeleiding meedoen. De begeleider betaalt dan alleen toegang tot het museum.
Duur: 1 uur
Datum: vrijdag 4 januari 13.00 – 16.00 uur (tot 16.00 uur kun je aansluiten als er een plekje vrij is).

Aanmelden klik hier

Kunstroof

Er is een kunstroof gepleegd in ons museum! En de Politie Doe Museum (PDM) heeft dringend hulp nodig om de misdaad op te lossen. Zet je speurneus op en ga je samen met familie of vrienden op zoek naar de sporen van de dief? Opgave graag minimaal 1 dag van te voren.

Kosten: gratis voor bezoekers van het Doe Museum
Duur: 45 minuten
Data: zaterdag 5 januari 2019
Tijd: 4 – 7 jaar:  11.00 uur | 8 – 12 jaar: 11.00 uur
Aanmelden klik hier

Robots

Robotteam Impossible Robotics komt weer bij ons op bezoek met al hun zelfgemaakte robots! Wereldwijd doen ze mee aan verschillende wedstrijden op het gebied van robotica, hiervoor bouwen ze telkens weer een nieuwe robot. Je kan zelf de robots gaan besturen en natuurlijk alles aan ze vragen.

Kosten: gratis voor bezoekers van het Doe Museum
Data: zondag 6 januari 2019
Tijd: 11.00 – 17.00 uur
Aanmelden klik hier

Aanmeldformulier

Hier kun je je aanmelden voor de activiteiten. Doe dit zo vroeg mogelijk, we hebben een beperkt aantal plekken. Op de dag zelf kun je je alleen telefonisch opgeven via 050-4096900.

Naam*

 

Achternaam*

Telefoonnummer*

 

E-mailadres*

Type activiteit*

 

Datum activiteit*

Voorkeurstijd*

Aantal personen*

 

Naam en leeftijd van de personen die mee willen doen*


‹ Terug naar overzicht

© 2024 Doe Museum | Alle rechten voorbehouden | Neem contact op | Website door Boon Webdesign.